Geboorte & Documentaire Fotograaf

Shelley Roby

Mijn naam is Shelley Roby en ik woon samen met mijn liefde en onze drie meisjes in een oude pittoreske witte boerderij in Assendelft in Noord Holland. Ik geloof dat liefde de kern is en bekijk de wereld met al haar moois vol verwondering. Iedereen heeft een eigen verhaal en het is prachtig dat vast te kunnen leggen op beeld. Van origine ben ik verpleegkundige van beroep, met een grote liefde voor fotografie. ‘Of ik die camera eens weg kon leggen’ was altijd de vraag.

Bij de bevalling van onze eerste dochter Olivia Jo had ik een geboortefotograaf geboekt omdat dit mij zo waardevol leek. Olivia besloot echter al bij 25 weken geboren te worden en in alle hectiek -en een spoedkeizersnede- leek de geboortefotograaf even het minst belangrijk. Een lange ziekenhuisperiode volgde en ik uitte mij middels mijn camera. Ik legde elk detail vast en plakte alles in een (ouderwets) papieren fotoalbum. Ik hervond mijn liefde voor fotografie op deze emotionele manier. Terugdenkend had ik niets liever dan een geboortefotograaf bij haar geboorte gehad. Juist omdat er zoveel is vervaagd, terwijl het een van mijn meest dierbare en belangrijke momenten in mijn leven is geweest.

Al snel volgde onze tweede dochter Teddy Mesi en mijn vriend en ik besloten dat ik thuis zou blijven om voor onze twee meisjes te zorgen. Na flink wat foto’s van mijn eigen meisjes en alle verzoekjes uit de omgeving besloot ik hier iets mee te doen. Zo kon ik iets voor anderen betekenen, wat ik bij mijn eigen bevallingen ontzettend waardevol had gevonden maar helaas heb moeten missen.

Mijn specialiteiten
  • Zwangerschap
  • Geboorte
  • Newborns
  • Love Stories